Bulgarianova.bg•society•3 days ago
Eksperti upozoravaju: Grejana čokolada može da naudi kostima
Stance: unknownLanguage: bgSummary quality: 0.75Importance for readers: 80.0%
Keywords:
kostišećermleko
Article Details
Datum objavljivanja
12/25/2025, 12:00:00 AM
Source
nova.bg
Country
Bulgaria
Summary Quality
0.75
Vaznost clanka
0.8
Pozicija na home page-u
0.86
nova.bgSummary
U članku se navodi da, dok dolazi hladnije vreme i sezona toplih napitaka, mnogi posežu za toplom čokoladom. Stručnjaci upozoravaju da visok sadržaj šećera može neutralisati koristi od mleka koje obezbeđuje kalcijum i vitamin D za kosti. Dodaci poput šlaga, čokoladnih posipa i raznih prahova mogu značajno povećati unos šećera. Ako je opšta ishrana uravnotežena, povremeno se može dopustiti ovakav užitak. Za zdraviju varijantu preporučuju se topli čokolad od nesladjenog kakaa, sa niskomasnim mlekom i malo meda ili javorovog sirupa ili nekalorijskih zaslađivača poput stevie.
Read Full Article
This is a summary of the original article. To read the full article with all images and formatting, click the link below.
Read Original Article