Bulgarianova.bgsociety3 days ago

Eksperti upozoravaju: Grejana čokolada može da naudi kostima

Stance: unknownLanguage: bgSummary quality: 0.75Importance for readers: 80.0%

Keywords:

kostišećermleko

Podeli članak:

Article Details

Datum objavljivanja

12/25/2025, 12:00:00 AM

Source

nova.bg

Country

Bulgaria

Summary Quality

0.75

Vaznost clanka

0.8

Pozicija na home page-u

0.86

Eksperti upozoravaju: Grejana čokolada može da naudi kostimanova.bg

Summary

U članku se navodi da, dok dolazi hladnije vreme i sezona toplih napitaka, mnogi posežu za toplom čokoladom. Stručnjaci upozoravaju da visok sadržaj šećera može neutralisati koristi od mleka koje obezbeđuje kalcijum i vitamin D za kosti. Dodaci poput šlaga, čokoladnih posipa i raznih prahova mogu značajno povećati unos šećera. Ako je opšta ishrana uravnotežena, povremeno se može dopustiti ovakav užitak. Za zdraviju varijantu preporučuju se topli čokolad od nesladjenog kakaa, sa niskomasnim mlekom i malo meda ili javorovog sirupa ili nekalorijskih zaslađivača poput stevie.

Read Full Article

This is a summary of the original article. To read the full article with all images and formatting, click the link below.

Read Original Article